Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењен директор Дома у Кулини

rssBookmark and Share

Алексинац 26.10.2010.

Смењен директор Дома у Кулини

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић разрешио је дужности директора Дома за лица ометена у развоју у Кулини због смрти 15-годишњег Н.Г.

Због инцидента у ком је настрадао корисник Дома у Кулинама, разрешен је Драгољуб Марковић, а за вршиоца дужности директора Дома именован је Горан Петковић.

Након добијања извештаја инспекцијског надзора, Љајић је одлучио и да ангажује Инспекцију социјалне заштите у Дому за лица ометена у развоју у Кулини, која ће у тој установи провести наредних 30 дана.

Љајић је такође наложио хитно измештање 23 детета из Дома у Кулини у друге установе за децу, након чега ће бити настављен процес измештања осталих корисника у адекватне установе социјалне заштите, у складу са Планом трансформације Дома за лица ометена у развоју у Кулини и Акционим планом за његово спровођење.

Министар је од Завода за социјалну заштиту Републике Србије затражио израду плана стручне помоћи и подршке Дому у наредних шест месеци, како би се организација стручног рада подигла на виши ниво и у складу са потребама корисника.

Тај план подразумева и присуство стручних радника Завода за социјалну заштиту Србије у Дому у Кулини, пише у саопштењу Министарства за рад и социјалну политику.

Подсетимо, несрећа се догодила 17. октобра, када је у собу у којој је био непокретни Н.Г. улетео други двадесетогодишњи штићеник дома, који је тренутно ненадзираног Н.Г. гурнуо кроз прозор. Сада већ смењени директор дома у Кулини суспендовао је одговорну радницу те установе и удаљио је с посла.

Коментара: 0


#   Алексинац   смена   Расим Љајић   Кулина   Горан Петковић   Драгољуб Марковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима