Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сређивање водотокова као превентива од поплава

rssBookmark and Share

Палиграце 24.11.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је са сарадницима радове на уређењу корита Велепољске реке у селу Палиграце, која је прошле јесени изазивала много проблема и плавила околне куће.

Сређивање водотокова као превентива од поплава

Према његовим речима проширењем и чишћењем речног корита, дужине 680 метара, као и сређивањем бедема, мештани Палиграца неће 10 наредних година имати проблем са изливањем ове реке.

Градоначелник је апеловао и на грађане да више воде рачуна о својој околини јер до проблема са водотоковима другог реда, који су у надлежности Града, долази и због бацања смећа. Како је најављено, Ерозија која је задужена за сређивање овог, али и корита Јелашничке реке у Горњој Студени, радове у Палиграцу завршиће у наредних седам дана. Укупна вредност радова је пет милиона динара.

Градоначелник је обишао и уређење атарског пута који повезује села Вртиште и Трупале, а који заједнички финансирају Министарство пољопривреде и Град Ниш.


#   Дарко Булатовић   Палиграце   река   корито   Трупале   Министарство пољопривреде   Вртиште   Велепоље   поплаве   водоток
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима