Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Средства из ИПА фондова за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода (видео)

rssBookmark and Share

Ниш 03.10.2015. НТВ

Град Ниш ће, у сарадњи са Министарством пољопривреде, учествовати у пројекту како би граду обезбедили бесповратна средства из ИПА фондова Европске уније за изградњу постројења за прикупљање и пречишћавање отпадних вода.

Средства из ИПА фондова за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода (видео)

Ово је договорено на радном састанку градоначелника Зорана Перишића и државне секретарке за животну средину у Министарству пољопривреде Стане Божовић, одржаном у Нишу.

Изградња постројења за прераду и пречишћавање отпадних вода не би требало да Град Ниш кошта ни динара, слажу се градоначелник Зоран Перишић и државна секретарка Министарства пољопривреде Стана Божовић. У плану је да се до тог новца дође путем пројекта вредног 120 хиљада евра који ће финансирати Шведска агенција за развој.

Први корак у његовој реализацији јесте израда студије изводљивости која би требало да буде завршена до априла. Шведска агенција за развој, према најавама, ће финансијски помоћи и израду техничко пројектне документације по моделу који прописује Европска унија.

Постројење за чију се изградњу из предприступних средстава Европске уније очекује 40 милиона евра ће бити под надлежношћу јавно комуналног предузећа “Наиссус“.

Перишић је овом приликом рекао да је претходни модел за изградњу постројења из 2012. године који је подразумевао јавно-приватно партнерство био непихватљив јер би драстично поскупео комуналне услуге.
 


#   Ниш   екологија   вода   Зоран Перишић   Наиссус ЈКП   пречишћавање Велика Морава предузеће   пречишћавање
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима