Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sredstva iz IPA fondova za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (video)

rssBookmark and Share

Niš 03.10.2015. NTV

Grad Niš će, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, učestvovati u projektu kako bi gradu obezbedili bespovratna sredstva iz IPA fondova Evropske unije za izgradnju postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda.

Sredstva iz IPA fondova za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (video)

Ovo je dogovoreno na radnom sastanku gradonačelnika Zorana Perišića i državne sekretarke za životnu sredinu u Ministarstvu poljoprivrede Stane Božović, održanom u Nišu.

Izgradnja postrojenja za preradu i prečišćavanje otpadnih voda ne bi trebalo da Grad Niš košta ni dinara, slažu se gradonačelnik Zoran Perišić i državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede Stana Božović. U planu je da se do tog novca dođe putem projekta vrednog 120 hiljada evra koji će finansirati Švedska agencija za razvoj.

Prvi korak u njegovoj realizaciji jeste izrada studije izvodljivosti koja bi trebalo da bude završena do aprila. Švedska agencija za razvoj, prema najavama, će finansijski pomoći i izradu tehničko projektne dokumentacije po modelu koji propisuje Evropska unija.

Postrojenje za čiju se izgradnju iz predpristupnih sredstava Evropske unije očekuje 40 miliona evra će biti pod nadležnošću javno komunalnog preduzeća “Naissus“.

Perišić je ovom prilikom rekao da je prethodni model za izgradnju postrojenja iz 2012. godine koji je podrazumevao javno-privatno partnerstvo bio nepihvatljiv jer bi drastično poskupeo komunalne usluge.
 


#   Niš   ekologija   voda   Zoran Perišić   Naissus JKP   prečišćavanje Velika Morava preduzeće   prečišćavanje
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima