Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра почиње исплата 20 евра новчане помоћи државе

Bookmark and Share

06.12.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Исплата новчане помоћи грађанима у износу од 20 евра почиње сутра. Новац ће најпре добити пензионери. Остали пунолетни грађани 8. и 9. децембра.

Сутра почиње исплата 20 евра новчане помоћи државе

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најавио је да ће сутра пензионери, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција добити по 20 евра новчане подршке државе, док ће осталим пунолетним грађанима тај новац бити исплаћен 8. и 9. децембра.

"Укупно ће око 5,8 милиона грађана Србије добити по 20 евра новчане помоћи државе, које исплаћујемо у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима у циљу ублажавања последица пандемије корона вируса. Новац ће сутра бити исплаћен за 1.743.929 пензионера, прималаца социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција", рекао је Синиша Мали.

Затим ће, у среду, 8. децембра, прецизирао је министар, новац бити исплаћен за 2.328.123 грађана, а у четвртак 9. децембра новац ће добити још 1.729.707 грађана Србије.

"За ову меру подршке укупно је опредељено 13,6 милијарди динара, а исплатом тог новца завршавамо исплате у оквиру трећег пакета подршке у овој години", рекао је министар Мали и подсетио да је до сада успешно реализовано три пакета подршке привреди и грађанима Србије која су укупно вредна око осам милијарди евра, односно око 17 одсто БДП.

Министар Мали је подсетио да је у мају и новембру 5,7 милиона грађана добило 30+30 евра, да су вакцинисани у јуну добили по 3.000 динара, a незапослени по 60 евра.

"Подсећам вас и да су пензионери у септембру добили по 50 евра новчане подршке, а наши најстарији суграђани могу да очекују још по 20.000 динара у фебруару, као што смо и предвидели буџетом за 2022. годину", навео је министар финансија.

Синиша Мали је додао да све ове мере показују да је подршка државе континуирана, те да се показало да држава брине о својим грађанима, њиховом животном стандарду и квалитету живота.

"Стабилне јавне финансије и јака економија омогућиле су нам да све што смо обећали исплатимо без дана кашњења. Мерама које смо спровели задржали смо оптимизам грађана, који нису смањили потрошњу због пандемије корона вируса. Показали смо да је Србија јака и стабилна и да је ту за своју привреду и грађане, као и да одлични економски резултати које постижемо нису случајни", додао је Синиша Мали.

Он је подсетио да је Србија у трећем кварталу остварила стопу привредног рата од 7,7 одсто, а да ће у овој години имати стопу раста од преко седам одсто.

"Ако се томе дода прошлогодишњи резултат од тек минус 0,9 одсто, јасно је да ћемо имати један од најбољих резултата у Европи када је кумулативни раст БДП-а у питању. Такође, наш јавни дуг је под контролом и остаће на нивоу испод 60 одсто, а незапосленост је на силазној путањи, упркос пандемији. Све су то одличне вести за наше грађане, и сјајан показатељ економске снаге наше земље", закључио је министар Синиша Мали.


#   Влада Републике Србије   новчана помоћ   Синиша Мали   Коронавирус
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима