Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тиодоровић: Тражићемо строже мере, свести контакте на минимум

rssBookmark and Share

Ниш 07.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Медицински део Кризног штаба ће и на наредној седници, заказаној за уторак тражити најстроже мере, изјавио је за Радио Београд епидемиолог Бранислав Тиодоровић. Он је објаснио да је неопходно током наредне седмице и следећег викенда свести контакте на минимум.

Тиодоровић: Тражићемо строже мере  Фото: Тањуг, РТС
Тиодоровић: Тражићемо строже мере Фото: Тањуг, РТС

Оцењујући годину од појаве првог зараженог ковидом 19, Бранислав Тиодоровић је рекао да је била изузетно тешка и "да смо је једва издржали".

"За 40 и више година колико радим, нисам се сусрео са оваквом епидемијом, она се не може поредити ни са једном до сад. Примера ради, у овом садашњем случају укључени су лекари готово свих специјализација. Становништво је такодје исцрпљено. Ипак, реално и без политизације, ми смо ипак радили добро, у оваквим условима и више од очекиваног", навео је члан Кризног штаба.

Тиодоровић додаје да је било и гершака. "Као највеће грешке сматрам заражавање у старачким домовима и критичне ситуације у јулу, новембру и децембру", рекао је он.

"Свака епидемија има свој крај, али када ће до њега доћи, зависи од две ствари: здравственог система и одговорности појединца. Уз то, велика је ствар што су релативно брзо почеле да се производе вакцине. Будемо ли вакцинисали три до три и по милиона људи, уз оне који су већ стекли имунитет, то ће бити измедју 60 и 80 одсто становништва и то ће значити да је епидемија под контролом, а случајеви заразе да ће бити само спорадични", закључио је Тиодоровић.


#   Ниш   Бранислав Тиодоровић   привремене мере   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима