Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Томислав Николић добитник највишег блачког признања "Велика Госпојина"

rssBookmark and Share

Блаце 08.09.2016.

Kомисија за награде Општине Блаце донела је Одлуку да се награда „Велика Госпојина“ за 2016. годину додели г-дину Томиславу Николићу, председнику Републике Србије.

Општина Блаце доделила Томиславу Николићу награду Велика Госпојина
Општина Блаце доделила Томиславу Николићу награду Велика Госпојина

Ова награда највише је признање општине, које се додељује за изузетна достигнућа која чине допринос афирмацији општине у привреди, друштвеним делатностима и другим областима.

У образложењу ове Одлуке наводи се, између осталог, да је господин Томислав Николић својом пажњом и делима према народу из наше општине награду засигурно заслужио. Поред државничких обавеза, које подразумева функција председника Републике Србије, господин Николић нас редовно, већ пет година заредом, удостоји посетом, на сада већ традиционалној манифестацији „Село слави шљиву“ у селу Гргуру, што показује да изузетно уважава и подржава рад и труд домаћина, поготово што и сам потиче из домаћинске породице и то из краја, где се такође гаји шљива, те стога разуме колико је рада потребно уложити у пољопривреду, док се стигне до финалног производа и уме да цени то. Покровитељ је, а често и идејни творац, низа манифестација и научних скупова, нарочито оних којима је Србија домаћин. Лично је организовао и преко Фондације Драгица Николић омогућио да једна породица из села Намастир у општини Блаце добије свој дом. Довео је бројне инвеститоре у Србију, што је било од користи и за блачке привреднике.

Поред богате политичке каријере, коју је започео давне 1990. године, Томислав Николић је велики доброчинитељ и хуманиста. Покровитељ је Србије у Европској академији наука и уметности, енциклопедистичко-лексикографског центра Матице српске, Научног симпозијума неурохирурга Југоисточне Европе и поктровитељ је ватерполиста Србије.

Носилац је више одликовања страних држава и почасни је грађанин Чачка, Берана, Крфа, Сера и Требиња.


#   Блаце   Драгица Николић   Томислав Николић   награда   градска слава   Село слави шљиву   општина Блаце  
@dragicanikolich @predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима