Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У част ученика и кадета војних школа и академија из Пчињског округа

rssBookmark and Share

Врање 06.08.2017. Јужна Србија Инфо

У Дому војске организована је церемонија свечаног испраћаја примљених кандидата из Пчињског округа у војне школе и академије.

У част ученика и кадета војних школа и академија из Пчињског округа

На почетку скупа присутнима се обратио пуковник Ненад Марковић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, истакавши  велико задовољство због организовања ове свечаности и наду да ће она постати редовна пракса у наредним годинама. ,,Центар Министарства одбране Врање годинама уназад предњачио је по броју примљених кандидата у војне школе, а тако је било и овог пута. Примљено је 10 кандидата, и то један у Средњу стручну војну школу, тројица у Војну гимназију, четворица  на Војну академију и двоје на Медицински факултет Војномедицинске академије“, рекао је Марковић и додао да очекује да сви кандидати успешно савладајују све садржаје обуке и стекну потребна знања и вештине, као и многобројна пријатељства. Након успешног завршетка школовања ученици и кадети стећи ће диплому Универзитета одбране и ступиће у професионалну војну службу. ,,Часно служите свом народу и будите понос отаџбине“, нагласио је на крају Марковић.  У име руководства града обратио се др Дејан Тричковић, председник Скупштине ,,Честитам вам на одабиру и упису у војне школе, што представља  велику успех. Тамо су одлични услови за рад и образовање, што ће вам омогућити да стекнете изузетна знања и вештине. Посебно честитам кандидатима на упису на Војномедицинску академију и свима желим пуно успеха“, додао је Тричковић. Након тога представници Војске, Града и Пчињског округа честитали су свим кандидатима. У име ученика и кадета, обратила се кадеткиња Милена Филиповић, која се захвалила на организацији ове свечаности и истакла  да су направили прави избор и да се нада да ће  оправдати указано поверење. На крају данашње свечаности, пуковник Ненад Марковић доделио је војне спомен медаље за ревносну службу Тихомиру Трипковићу и Срђану Ђорђевићу из Центра Министарства одбране Врање. 


#   Врање   Дејан Тричковић   Пчињски округ   Дом Војске   Медицински факултет   пријем   Војна Академија   кадети   Ненад Марковић   Војна гимназија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима