Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу смањен број чиновника

rssBookmark and Share

Лесковац 05.10.2010. Извор: Јужне вести

Центар Јабланичког округа Лесковац, по пространству највећа општина у Србији, први је испоштовао закон о смањењу броја запослених у администрацији, јер је уз отпремнину, отишло 330 чиновника.

У Лесковцу смањен број чиновника

ЛЕСКОВАЦ – Рационализацију ћемо наставити, али је велики проблем недостатак новца за исплату отпремнина. Тренутне уштеде у буџету, после смањења броја запослених, месечно износе око 20 милиона динара, али оцењујемо да ће бити и веће за још десет милиона када отплатимо кредит који смо узели од пословних банака – истиче Слободан Коцић, градоначелник Лесковца.

Лесковац је отворен је за све инвеститоре, осим за оне који би овде донели "прљаву технологију", јер је намера да овај регион буде препознатљив по "зеленој технологији".

Због тога се планира градња прве соларне електране у Србији снаге једног мегавата, али и коришћење геотермалних вода за наводњавање повртарских засада, као и подизање мини-хидроелетрана и других објеката.

Слободан Коцић истиче да је недавна додела сертификата да је Лесковац општина са повољним пословним окружењем знак признања да се добро радило.

Први грађанин Лесковца оцењује да су томе допринели политичка стабилност, али и спремност тима људи да се преузме одговорност за свеколики развој града.


#   Лесковац   Слободан Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима