Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу протестовали преварени купци царинских возила

rssBookmark and Share

11.10.2014. Бета

Власници аутомобила купљених на лицитацијама Царинарнице у Нишу протестовали су данас испред царине у том граду, јер не могу да региструју своја возила

У Нишу протестовали преварени купци царинских возила

Како је саопштила Управа царина Србије, они чини све да се проблем што пре реши.

Власници аутомобила довезли су своје аутомобиле на шлеп камионима испред Царинарнице и затражили да им се омогући да их региструју без примене Правилника о испитивању возила које је донела Агенција за безбедност саобраћаја, а који је ступио на снагу 19. априла ове године.

Како је саопштила Управа царина, до овог проблема је дошло јер је Царина наставила да продаје одузета возила на лицитацијама и после ступања на снагу Правилника, иако већина не може да се региструје ако се примене одредбе тог правилника јер немају еуро три моторе, нити је за њих могуће обезбедити доказ о пореклу возила.

До пре неколико дана, аутомобили су могли да се региструју на основу потврде коју су власници аутомобила добијали од царине.

Начелник одељења за царинске и правне послове Управе царина Србије Драган Симић обратио се окупљеним грађанима, указавши да су возила продавана по судским пресудама и да је надлежним министарствима упућен предлог да се свима који су купили возила после 19. априлаомогући регистрација мимо критеријума новог правилника.

У Нишу има педесет аутомобила који не могу да се региструју, али се процењује да их у Србији има око 400, наводи се у саопштењу Управе царина.


#   аутомобили   превара   протест   Управа царина   власници   Драган Симић   Агенција за безбедност саобраћаја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима