Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу и Куршумлији хаос и паника, бујица носи све пред собом

rssBookmark and Share

Прокупље 20.04.2014. Танјуг

Ванредна седница штаба за ванредне ситуације, којој ће председавати председник Владе Републике Србије Ивица Дачић, биће одржана данас

У Прокупљу и Куршумлији хаос и паника, бујица носи све пред собом

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима, седница ће бити одржана у 12 сати у Влади Србије.

Према речима начелника сектора за ванредне ситуације Предрага Марића пажња припадника тог сектора усмерена је и на Прокупље с обзиром да је велики поплавни талас из Куршумлије кренуо ка тој општини.

"Осим Жандармерије помагала је и Војска, веома много у Куршумлији, и ставили су нам на располагање све капацитете, ако за њима буде потребе наредних дана", рекао је Марић.

Припадници Сектора МУП-а за ванредне ситуације су са подручја Прокупља због поплава изазаваних набујалом реком Топлицом из објеката директно спасили 22 особе, као и два човека која су спасена са крова аутомобила.

Две особе су са аутом покушале да пређу преко локалног моста, али су се због набујале рекле нашле у води тако да су их припадници Сектора за ванредне ситуације са чамцима спасили с крова возила, рекао је вечерас Тањугу представник Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу Владо Племић.

Он је истакао да је ауто још у води до крова и да ће припадници тог сектора покушати да га изваде када набујали талас реке Топлице који је наишао из правца Куршумлије прође кроз Прокупље.

Пламић је навео и да поплавни талас на подручју Прокупља полако почиње да стагнира и да се упутио ка правцу Житорађе, где је пребачен део снага Сектора за ванредне ситуације.

Према његовим речима, киша која је вечерас поново почела да пада може у Прокупљу отежати ситуацију, која је генерално под контрололм и где су ангажовани и тимови за спасавање на води Сектора за ванредне ситуације.

У Прокупљу је вечерас одржана седница локалног штаба за ванредне ситуације којој је присуствовоао и начелник Сектора МУПа за ванредне ситуације Предраг Марић.


#   Прокупље   Куршумлија   жандармерија   поплава   војска   Предраг Марић   поплава 2014
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима