Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Prokuplju i Kuršumliji haos i panika, bujica nosi sve pred sobom

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.04.2014. Tanjug

Vanredna sednica štaba za vanredne situacije, kojoj će predsedavati predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, biće održana danas

U Prokuplju i Kuršumliji haos i panika, bujica nosi sve pred sobom

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, sednica će biti održana u 12 sati u Vladi Srbije.

Prema rečima načelnika sektora za vanredne situacije Predraga Marića pažnja pripadnika tog sektora usmerena je i na Prokuplje s obzirom da je veliki poplavni talas iz Kuršumlije krenuo ka toj opštini.

"Osim Žandarmerije pomagala je i Vojska, veoma mnogo u Kuršumliji, i stavili su nam na raspolaganje sve kapacitete, ako za njima bude potrebe narednih dana", rekao je Marić.

Pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije su sa područja Prokuplja zbog poplava izazavanih nabujalom rekom Toplicom iz objekata direktno spasili 22 osobe, kao i dva čoveka koja su spasena sa krova automobila.

Dve osobe su sa autom pokušale da pređu preko lokalnog mosta, ali su se zbog nabujale rekle našle u vodi tako da su ih pripadnici Sektora za vanredne situacije sa čamcima spasili s krova vozila, rekao je večeras Tanjugu predstavnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Vlado Plemić.

On je istakao da je auto još u vodi do krova i da će pripadnici tog sektora pokušati da ga izvade kada nabujali talas reke Toplice koji je naišao iz pravca Kuršumlije prođe kroz Prokuplje.

Plamić je naveo i da poplavni talas na području Prokuplja polako počinje da stagnira i da se uputio ka pravcu Žitorađe, gde je prebačen deo snaga Sektora za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, kiša koja je večeras ponovo počela da pada može u Prokuplju otežati situaciju, koja je generalno pod kontrololm i gde su angažovani i timovi za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije.

U Prokuplju je večeras održana sednica lokalnog štaba za vanredne situacije kojoj je prisustvovoao i načelnik Sektora MUPa za vanredne situacije Predrag Marić.


#   Prokuplje   Kuršumlija   žandarmerija   poplava   vojska   Predrag Marić   poplava 2014
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima