Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу поново проглашена ванредна ситуација због короне

rssBookmark and Share

Прокупље 20.10.2020. Јужна Србија Инфо

На основу предлога Градског штаба за ванредне ситуације градоначелник Прокупља донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на целој територији Прокупља, због опасности од ширења вируса корона.

У Прокупљу поново проглашена ванредна ситуација због короне

-Ванредна ситуација се проглашава због значајног пораста прегледа пацијената са респираторним тегобама, као и заражених вирусом covid 19. У циљу спречавања даљег ширења заразе, неопходно је доношење ванредних оперативних мера заштите које ће донети Кризни штаб за праћење стања и предузимање мера против пандемије, а услов за њихово доношење је проглашење ванредне ситуације на територији града Прокупља, каже се у саопштењу Градског штаба за ванредне ситуације.

Даље се наводи да ће се о спровођењу ове одлуке старати Кризни штаб за праћење стања и предузимање мера на територији града Прокупља по овлашћењу Градског штаба за ванредне ситуације Прокупље, у складу са  Законом о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама.

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације на којој је градоначелнику града Прокупља предложено да се на основу процене ризика и очекиваног даљег развоја ситуације прогласи ванредна ситуација у циљу предузимања хитних и оперативних мера заштите и спасавања на територији града Прокупља.

Како је речено на основу извештаја Епидемиолошке службе Дома здравља Прокупље, у последњих неколико дана констатован је значајан пораст прегледа пацијената са респираторним тегобама, као и заражених вирусом covid 19. У циљу спречавања даљег ширења заразе, неопходно је доношење ванредних мера које ће донети Кризни штаб за праћење стања и предузимање мера против пандемије, а услов за њихово доношење је проглашење ванредне ситуације на територији града Прокупља.

Штаб ће редовно информисати и обавештавати становништво и јавност о свим битним чињеницама од значаја за заштиту и спасавање, као и о престанку опасности због којих је ванредна ситуација проглашена, каже се у саопштењу.


#   Прокупље   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима