Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У року од 10 дана креће једнократна исплата пензионерима од 5.000 динара

Bookmark and Share

30.10.2017. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће у наредних десет дана пензионери примити најављену финансијску подршку од 5.000 динара, а да ће од 1. јануара свим пензионерима пензија бити већа за пет одсто.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Брнабић је, на представљању Сениор картице за пензионере у Центру "Сава", истакла да ће од наредне године, када се учешће у БДП сведе на 11 одсто, моћи да се почне са укидањем Закона о смањењу пензија и са усклађивањем пензија два пута годишње, додавши да је о томе данас разговарала са представницима Међународног монетарног фонда (ММФ).

Председница Владе је нагласила да ће, након повећања пензија за пет одсто, за 90 одсто пензионера та примања бити већа него пре 2014. године.

Она је изразила задовољство због тога што је Влада успела да све оно што је уштеђено мерама фискалне дисциплине и консолидације почне да враћа пензионерима, иако је, како је оценила, то у претходне две године било скромно.

Враћали смо онолико колико смо могли, најпре 1,25 одсто, а затим 1,75 одсто, али је ово година у којој се види да смо одговорно поступали према ономе што смо сви уштедели, нагласила је Брнабић.

 


#   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   финансије   седница Владе   пензионери   ММФ   једнократно
@Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима