Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У сусрет Ускрсу ГО Медијана организовала фарбање и поделу јаја у Парку Светог Саве

rssBookmark and Share

Ниш 07.04.2018. Јужна Србија Инфо

У сусрет највећем хришћанском празнику, Ускрсу, Градска општина Медијана организовала је акцију фарбања и поделе фарбаних јаја за децу. Посебно изненађење била је представа Позоришта лутака Ниш која је специјално за ову прилику изведена на бини у парку Светог Саве.

У сусрет Ускрсу ГО Медијана организовала фарбање и поделу јаја у Парку Светог Саве

Циљ манифестације је очување православних обичаја и едукација најмлађих о традицији ускршњих празника. 

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић каже да је ускршња манифестација још једна у низу, којом нјавећа нишка општина поклања пажњу учењу нових генерација.

-Сваки је дан прилика коју треба искористити за нова сазнања младих и деце. Ускрс посебно.То је пут ка новим идејама и новим сазнањима. Ускршњи обичаји нам доносе нову веру, радост и осмех, посебно је то драгоцено за нашу децу, којој Градска општина Медијана на овај начин посвећује и предстојеће празнике – рекао је Коцић и захвалио родитељима што их је све више акцијама највеће нишке општине. 

Манифестацију су организовале Комисије за социјална питања, културу и историјско наслеђе, као и Комисија за развој локалне заједнице Градске општине Медијана. 

Градска општина Медијана је за своје најмлађе становнике на Велику суботу  испред Храма Светог цара Константина и царице Јелене у Парку Светог Саве организовала радионицу фарбања и украшавања ускршњих јаја, као и поделу фарбаних јаја за све учеснике радионице.
Вредни малишани офарбали су и украсили 200 дрвених јаја која су понели са собом за успомену на ово лепо дружење у сусрет празнику. Поред јаја малишани су од општине добили и слатке пакетиће. Посебно изненађење била је представа  Позоришта лутака Ниш која је специјално за ову прилику изведена на бини у парку Свети Сава.
Ускршње дружење са најмлађима организовали смо и прошле године. Велико интересовање деце био нам је мотив да га поновимо и ове године са циљем да најмлађима улепшамо празнике, кажу председнице Комисије  за социјална питања Јелена Денић , Комисије за развој локалне заједнице Ангелина Миладиновић и Комисије за културу и историјско наслеђе Милена Миљковић, које су у име Градске општине Медијана организовале  ову манифестацију. 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Ускрс   јаја   Свети Сава   парк Светог Саве   малишани   градске општине   Градска општина   историјско наслеђе   Небојша Коцић   ускршња јаја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима