Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U susret Uskrsu GO Medijana organizovala farbanje i podelu jaja u Parku Svetog Save

rssBookmark and Share

Niš 07.04.2018. Južna Srbija Info

U susret najvećem hrišćanskom prazniku, Uskrsu, Gradska opština Medijana organizovala je akciju farbanja i podele farbanih jaja za decu. Posebno iznenađenje bila je predstava Pozorišta lutaka Niš koja je specijalno za ovu priliku izvedena na bini u parku Svetog Save.

U susret Uskrsu GO Medijana organizovala farbanje i podelu jaja u Parku Svetog Save

Cilj manifestacije je očuvanje pravoslavnih običaja i edukacija najmlađih o tradiciji uskršnjih praznika. 

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je uskršnja manifestacija još jedna u nizu, kojom njaveća niška opština poklanja pažnju učenju novih generacija.

-Svaki je dan prilika koju treba iskoristiti za nova saznanja mladih i dece. Uskrs posebno.To je put ka novim idejama i novim saznanjima. Uskršnji običaji nam donose novu veru, radost i osmeh, posebno je to dragoceno za našu decu, kojoj Gradska opština Medijana na ovaj način posvećuje i predstojeće praznike – rekao je Kocić i zahvalio roditeljima što ih je sve više akcijama najveće niške opštine. 

Manifestaciju su organizovale Komisije za socijalna pitanja, kulturu i istorijsko nasleđe, kao i Komisija za razvoj lokalne zajednice Gradske opštine Medijana. 

Gradska opština Medijana je za svoje najmlađe stanovnike na Veliku subotu  ispred Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Parku Svetog Save organizovala radionicu farbanja i ukrašavanja uskršnjih jaja, kao i podelu farbanih jaja za sve učesnike radionice.
Vredni mališani ofarbali su i ukrasili 200 drvenih jaja koja su poneli sa sobom za uspomenu na ovo lepo druženje u susret prazniku. Pored jaja mališani su od opštine dobili i slatke paketiće. Posebno iznenađenje bila je predstava  Pozorišta lutaka Niš koja je specijalno za ovu priliku izvedena na bini u parku Sveti Sava.
Uskršnje druženje sa najmlađima organizovali smo i prošle godine. Veliko interesovanje dece bio nam je motiv da ga ponovimo i ove godine sa ciljem da najmlađima ulepšamo praznike, kažu predsednice Komisije  za socijalna pitanja Jelena Denić , Komisije za razvoj lokalne zajednice Angelina Miladinović i Komisije za kulturu i istorijsko nasleđe Milena Miljković, koje su u ime Gradske opštine Medijana organizovale  ovu manifestaciju. 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Uskrs   jaja   Sveti Sava   park Svetog Save   mališani   gradske opštine   Gradska opština   istorijsko nasleđe   Nebojša Kocić   uskršnja jaja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima