Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уклоњена бомба у нишком насељу "Стеван Синђелић" - евакуисани грађани враћају се у своје домове

rssBookmark and Share

Ниш 21.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Авио-бомба заостала из НАТО бомбардовања је безбедно неутралисана и уклоњена са градилишта у насељу Стеван Синђелић у Нишу и у току је њен транспорт ка безбедној локацији на којој ће бити уништена.

Уклоњена бомба у нишком насељу "Стеван Синђелић" - евакуисани грађани враћају се у своје домове

Авио-бомба заосталa из НАТО бомбардовања успешно је уклоњена са градилишта у насељу Стеван Синђелић у Нишу и у току је њен транспорт ка безбедној локацији на којој ће бити уништена, изјавио је в. д. помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић и додао да евакуисани грађани из овог насеља могу да се врате у своје домове.

Објаснио је да је авио-бомба уз полицијску, противпожарну и медицинску пратњу, са три полицијска возила, два возила Тима за уништавање ЕОР, једним ватрогасним возилом и возилом Хитне помоћи, у 9.25 часова напустила територију града Ниша.

„Авио-бомба је безбедно неутралисана и уклоњена са градилишта и евакуисани грађани могу безбедно да се врате у своје домове“, казао је Чаушић који се грађанима Ниша захвалио на изузетној сарадњи и одговорном понашању.

Чаушић се захвалио и свим припадницима Министарства унутрашњих послова који су учествовали у овој ефикасној акцији, али и свим градским службама и Градском штабу за ванредне ситуације града Ниша.

Према његовој процени, потпуно уништавање авио-бомбе МK 84, тежине око 1.000 килограма са експлозивним пуњењем од 430 килограма, биће обављено у наредних сат времена на безбедној локацији.

Свим припадницима Министарства унутрашњих послова који су учествовали у овој ефикасној акцији захвалио се в. д. помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Лука Чаушић, пише у саопштењу МУП-а.


#   Ниш   МУП РС   бомба   НАТО бомбардовање   сектор за ванредне ситуације   Стеван Синђелић насеље
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима