Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uklonjena bomba u niškom naselju "Stevan Sinđelić" - evakuisani građani vraćaju se u svoje domove

rssBookmark and Share

Niš 21.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena.

Uklonjena bomba u niškom naselju "Stevan Sinđelić" - evakuisani građani vraćaju se u svoje domove

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić i dodao da evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove.

Objasnio je da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova napustila teritoriju grada Niša.

„Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove“, kazao je Čaušić koji se građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju.

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Prema njegovoj proceni, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno u narednih sat vremena na bezbednoj lokaciji.

Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji zahvalio se v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić, piše u saopštenju MUP-a.


#   Niš   MUP RS   bomba   NATO bombardovanje   sektor za vanredne situacije   Stevan Sinđelić naselje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima