Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ванредна ситуација у Прокупљу због поплава, евакуисано више од 70 људи

rssBookmark and Share

Прокупље 04.03.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Због наглог пораста нивоа реке Топлице и угрожености неколико насеља и водозахвата у Прокупљу проглашена ванредна ситуација. Најтежа је у насељу Губа, одакле је до сада евакуисано око 75 људи, преносо РТС.

РТС: screeneshot
РТС: screeneshot

Нагло топлење снега и киша, која је падала све до јутрос, допринели су да Топлица премаши ниво редовне одбране од поплава и излије се у Прокупљу на неколико критичних места.

Најтежа је ситуација у насељу Губа, где је вода продрла у десетак кућа и одакле је до сада евакуисано око 75 људи.

Угрожени од поплава смештени су у новоотвореном прихватном центру, у сали Соколане, где им је обезбеђена храна, а по потреби и медицинска нега.

Због новонастале ситуације, у сталном је заседању Штаб за ванредне ситуације општине Прокупље, мобилисани су сви капацитети јавних предузећа, а на располагању је и велики број волонтера, који су спремни да се укључе у заштиту од поплава.

Ниво реке Топлице, у горњем току за последњих дванаест сати порастао је за петнаест центиметара и има тенденцију даљег раста, тако да је сасвим извесно да ће проблема и даље бити, нарочито у току кроз Прокупље и низводно.


#   Прокупље   Топлица река   поплава   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације   Топлица река   Александар Симоновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима