Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велико интересовање за Дан отворених врата Филозофског факултета у Нишу

rssBookmark and Share

13.05.2017. Јужна Србија Инфо

Филозофски факултет у Нишу традиционално је организовао Дан отворених врата како би се матуранти у непосредном разговору са професорима и асистентима упознали са условима уписа и карактериситкама студијских програма ове високошколске установе.

Фото: Александар Ђокић
Фото: Александар Ђокић

И овога пута велики број ђака из нишких, али и из средњих школа из околних градова, дошао је да сазна нешто више о 12 студијских програма који тренутно постоје на овом факултету.

Присутне је поздравила деканица проф. др Наталија Јовановић која је најавила да се до почетка уписног рока очекује и акредитација за 13. студијски програм на основним студијама – немачки језик и књижевност.Осим тога, она је обрадовала ђаке информацијом да ће на свим студијским програмима, осим на Психологији, бити укинут тест опште информисаности, кога се кандидати, традиционално, највише прибојавају. Новина је и да Филозофски факултет у Нишу од ове године уводи и бесплатне антистрес радионице за све кандидате. На тај начин ће запослени покушати да олакшају ђацима један од најстреснијих периода у животу.

Студент продекан Миљана Стојановић будуће колеге је информисала о припремној настави, пријемним испитима, условима студирањима, али и могућностима за праксу, стипендије, студентске размене, путовања, као и о раду Савеза студената.

Факултет је ове године био домаћин бројним такмичењима из различитих области, а овом приликом најбољима су уручене награде уз наду да ће и они од 1. октобра имати индекс баш ове високошколске установе.

Да је Филозофски факултет много више од наставно-научне институције показали су млади глумци, уједно и студенти овог факултета, који су све присутне одушевили маестралним извођењем дела представе „Коштана“.

Успешно вече затворио је званични бенд Филозофског факултета – Филфак бенд, који такође чине студенти и који су направили одличну атмосферу.Тиме су показали да студије нису само стрес и учење и да је ово место где се таленат итекако вреднује и негује.


#   студенти   Филозофски факултет   немачки језик   Дан отворених врата   Наталија Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима