Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владика Арсеније уручио Граду Нишу орден Св. Романа Ђунишког првог степена

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2021. Јужна Србија Инфо

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније, уручио је Граду Нишу орден Св. Романа Ђунишког првог степена, који је у име Града примила градоначелница Драгана Сотировски. Подељене су и грамате у знак захвалности привредницима који су својом великодушношћу, трудом и старањем исказали љубав према Светој Цркви.

Владика Арсеније уручио Граду Нишу орден Св. Романа Ђунишког првог степена

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је данас Свету Архијерејску Литургију у нишком храму Св. Цара Константина и Царице Јелене.

Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј Небојша Оровић, парох први при храму Св. Цара Константина и Царице Јелене, протојереј Дејан Арсић, парох седми, протонамесник Мирослав Бошњак, парох четврти, протођакон Ђорђе Филиповић и ђакон Предраг Пиперски.

Поводом славе параклиса при овом храму, посвећеног Зачећу Св. Јована, Преосвећени Владика је освештао славске дарове и пререзао славски колач, након чега се пригодном беседом обратио сабраним вернима.

На крају Свете Евхаристије, Његово Преосвештенство уручио је Граду Нишу орден Св. Романа Ђунишког првог степена, који је у име Града примила градоначелница Драгана Сотировски. Такође, подељене су и грамате у знак благодарности привредницима који су својом великодушношћу, трудом и старањем исказали љубав према Светој Цркви.

Епископ је потом, у присуству свештенства и верног народа, осветио нову палионицу свећа и црквену продавницу при овом светом храму, која ће од овог дана бити на услузи свима онима који у ову светињу буду долазили.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Храм цара Константина и царице Јелене   Владика Арсеније   Орден Светог Роман
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима