Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вода се повлачи из поплављених кућа

rssBookmark and Share

Алексинац 01.04.2015. РТС, Јужна Србија Инфо

Јужна Морава која је поплавила неколико десетина кућа у селима у околини Алексинца и Ражња, као и у Ђунису, повлачи се у корито. Мештани санирају последице поплава, а активирана су три клизишта.

Вода се повлачи из поплављених кућа

Ниво Јужне мораве код Алексинца опао је скоро метар и по за два дана. Река се вратила у корито, а по њивама се задржала вода коју земља још увек не може да упије.

Мештани села Витковац и Горњи Љубеш санирају последице поплава које су овде потопиле двадесетак кућа.

Речне обале су натопљене водом, врло лако се обрушавају, па надлежни посипају шљунак. На тај начин ојачавају се обале Јужне Мораве и у селу Тешица, код Геријатријског центра.

У општини Ражањ вода се повукла за око пола метра. Вода се повукла са пута до села Браљина, Церово и Малетина, која су јуче била одсечена од света.

Регионални пут Алексинац - Крушевац и даље је у прекиду, а на појединим деловима од јутрос је дошло до одрона земљишта.

Ниво Јужне Мораве код Ђуниса од јуче је нижи за 1,20 метра, али је и даље изнад границе ванредне одбране од полава. Из 25 поплављених домаћинстава вода се углавном повукла, а мештанима Ђуниса допремају се храна, лекови, флаширана и вода у цистернама.

Здравствену и епидемиолошку ситуацију на терену прате екипе Завода за јавно здравље, Ветеринарска и све друге надлежне службе, које непрекидно дежурају.

У благом опадању је и ниво Западне Мораве код Крушевца и Велике Мораве код Варварина.

 


#   Алексинац   Крушевац   Ражањ   Јужна Морава   Витковац   поплава   Горњи Љубеш   Тешица   поплава 2015   Ђунис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима