Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вода се повлачи, по 100.000 динара угроженима

rssBookmark and Share

Прокупље 22.04.2014. Танјуг

Председници општина у топличком крају и Алексинцу рекли су данас да се вода повлачи и да се предузимају мере за санацију поплављених подручја и кућа

Вода се повлачи, по 100.000 динара угроженима

Председник општине Прокупља Љубиша Ђурковић рекао је да је 21 породица из ромског насеља евакуисана и збринута из превентивних разлога и да ће деци бити обезбеђен лекарски преглед.

"Ради се бедем како би било заштићено гробље од новог плављења на коме је оштећено пет споменика", казао је Ђурковић.

"Становништво се у Прокупљу водом снабдева из цистерни, јер из надлежних служби још увек нема потврде о исправности воде", казао је председник прокупачке општине.

Ђурковић је рекао да се ради и на санацији пута Топоница–Драгања, који је оштећен изливањем воде.

Председник општине Куршумлије Радољуб Видић рекао је да је Општинско веће данас донело одлуку да се из текуће буџетске резерве за 10 најугроженијих породица издвоји по 100.000 динара. Ради се о домовима који су поплављени и којима је покућство уништено.

"Становништво се пијаћом водом снабдева из цистерни", казао је Видић.

Управник Ђавоље вароши Радоје Степановић рекао је да је завршена нова стаза која је посипана песком док не буду оспособљени мостови. Жути поток поплавио је подножје Ђавоље вароши, порушио је два моста, затрпао три и поплавио ресторан и сувенирницу.

Председник општине Житорађа Горан Стојковић рекао је да је снабдевање водом нормализовано и да ће током дана бити обављена дезинфекција поплављених домова како би се око 15 породица, смештених у спортској хали, вратило својим кућама.

У Житорађи се ради на расчишћавању терена који су били под водом.

Председник општине Алексинац Ненад Станковић рекао је да се Јужна Морава повлачи и да се ради на санацији терена, а снабдевање водом и струјом у Алексинцу је нормално.


#   Прокупље   Алексинац   Житорађа   Љубиша Ђурковић   Ђавоља Варош   Јужна Морава   Горан Стојковић   поплава   Радољуб Видић   Ненад Станковић   председник општине   Радоје Степановић   општинско веће   Топлица река   лекарски преглед
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима