Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вода у делу Пирота због падавина није за пиће

rssBookmark and Share

Пирот 21.04.2014. Бета

Завод за јавно здравље у Пироту препоручио је становницима дела града по имену Тијабара да воду из водовода не користе за пиће, због замућења до ког је дошло услед јаких падавина у последњих неколико дана

Вода у делу Пирота због падавина није за пиће

Директор Јавног предузећа Водовод и канализација у Пироту Зоран Николић рекао је да на изворишту Крупац има благог замућења, па је препорука да се не користи за пиће иако је бактериолошки исправна.

- Ово пре свега превентива Завода и очекујемо да се у току дана ситуација стабилизује. Екипе Завода испитују квалитет воде - рекао је Николић.

Према последњим информацијама из Завода за јавно здравље у Пироту мутноћа воде је у дозвољеним границама, али Завод из предострожности саветује да грађани у овом делу града воду из водоводне мреже најпре прокувају, а потом користе за пиће и кување.

Вода у делу града званом Пазар је исправна за пиће, а овај део града водом се снабдева с изворишта Кавак.

Ниво воде у Нишави, Расничкој реци, Градашничкој реци и каналу Рогоз у Пироту данас је смањен, и нема опасности од изливања воде и поплава, рекао је члан Општинског већа и Штаба за ванредне ситуације у Пироту Сретен Савов.

- За сада нема опасности од поплава и чланови Штаба стално су на терену и прате ситуацију - рекао је Савов.


#   Пирот   вода   водовод   поплава   Зоран Николић   Сретен Савов
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима