Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вујовић и Сотировски о многим темама за бољи квалитет ваздуха и уштеду у Нишу - ускоро субвенције за замену индивидуалних ложишта

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић разговарале су данас у Нишу о пројектима за бољи квалитет ваздуха, санацији постојеће и изградњи нове регионалне депоније са рециклажним центром, изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода, пошумљавању, уклањање депонија, уређење земљишта,

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски упознала је министарку са активностима Града Ниша на заштити животне средине у протеклих осам месеци, као и са активностима на реализацији два велика капитална пројекта који се вреднују у милионима евра и који се реализују уз подршку државе: на санацији депоније, изградњи нове регионалне депоније са рециклажним центром у вредности од 33 милиона евра и на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у вредности од 50 милиона евра.

Драгана Сотировски са сарадницима представила је активности Града Ниша на побољшању квалитета ваздуха и субвенцијама које је Град Ниш определио за грађанство за прикључење на гасоводну мрежу, куповину котлова на пелет, уређењу бициклистичких стаза,а затим и за куповину бицикала.

Министарка заштите животне средине је изразила задовољство оним што Град Ниш чини на заштити животне средине и истакла да је из буџета министарства Нишу додељено 12 милиона динара за замену индивидуалних ложишта и 3,6 милиона динара за пошумљавање.

Према речима министарке, индивидуална ложишта су један од већих загађивача и желимо да мотивишемо грађане да пређу на еколошки чистије енергенте и на тај начин допринесемо да квалитет ваздуха буде значајно бољи.

Вујовић је најавила расписивање конкурса за финансирање уклањања мањих дивљих депонија на видљивијим местима и конкурс за уређење земљишта. Она је позвала Град Ниш да прати те активности министарства и да искористи подршку државе.

У разговору је истакнуто да заштити животне средине морамо да будемо потпуно посвећени и да је то област која треба да уједињује све грађане.


#   Ниш   екологија   субвенције   Драгана Сотировски   даљинско грејање   отпадне воде   Министарство заштите животне средине   Ирена Вујовић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима