Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Недеља најтежи дан, очекује се око 3.000 новозаражених

Bookmark and Share

08.11.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Александар Вучић је навео да је у суботу до 22.00 било 1.500 новозаражених коронавирусом, па зато очекује да ће у недељу 15.00 бити око три хиљаде или чак више од тога. Епидемијску ситуацију у Београду и Крагујевцу је оценио као "катастрофалну" и навео да је вечерас од укупног броја заражених 60 одсто из главног града.

Вучић: Недеља најтежи дан, очекује се око 3.000 новозаражених

Говорећи о епидемијској ситуацији у Србији, Вучић је рекао да се очекује да ће у недељу бити око 3.000 нових случајева коронавируса.

Навео је да је до 22.00 у суботу било 1.500 новозаражених, па зато очекује да ће у недељу до 15.00 бити око три хиљаде или чак више од тога.

Оценио је и да ће уторак бити још тежи. "Болнице нам се пуне и зато је важно да правимо нове болнице. Видим да ништа не вреди да објашњавамо људима, и лакше да изградимо све друго", рекао је председник.

"Брину ме животи људи, али морамо да чувамо економију – морамо да исплатимо плате и пензије", рекао је Вучић.

Најавио је да Србија ће обезбедити бесплатне вакцине. "Лако је говорити нешто против државе док се не разболите, а онда сви гледају у државу", приметио је председник.

За сада не види назнаке побољшања и објашањава да су се он и премијерка Ана Брнабић борили са људима из Кризног штаба да се не уводе додатне мере.

Апеловао је на све грађане да поштују епидемиолошке мере и да се чувају, јер, како је рекао, чини се "као да су сви заражени", а болнички капацитети су на измаку и за пет дана би могли бити попуњени.


#   Александар Вучић   Ана Брнабић   кризни штаб   Коронавирус   ковид болница
@avucic @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима