Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић на отварању реконструисаног породилишта у Алексинцу

rssBookmark and Share

Алексинац 06.07.2018. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је јуче породилиште Опште болнице у Алексинцу, чију је реконструкцију финансирала Фондација „Драгица Николић“.

Вучић на отварању реконструисаног породилишта у Алексинцу

„Највећи проблем имамо са бројем рођене деце. Србија и ми, као народ, нећемо моћи да опстанемо уколико грађани не промене свест о томе", поручио је председник Вучић након отварања реконструисаног породилишта у Алексинцу, и нагласио да ће држава и Влада Србије наставити да раде на подстицајним мерама за подизање наталитета.

"Имаћемо најмодерније болнице, предивно урађене зидове, лепе кревете, све што треба да се уради и уреди, али није број деце директно пропорционалан развоју економије, напретку животног стандарда. Напротив, неретко је то обрнуто пропорционално. Зато и апелујем на свест људи", рекао је председник Вучић и истакао да Срби треба да разумеју да нестајемо као нација. Он је додао  да сматра да је на родитељима одлука, и поручио младим људима да размисле шта остављају иза себе Србији.

Председник Вучић је честитао Алексинчанима на обновљеном породилишту, у којем се јуче родило једно дете, а свим грађанима поручио да ће се финансијским мерама настојати да имају могућност да издржавају децу.

Отварању су поред Вучића и Драгице Николић присуствовали, бивши председник Србије Томислав Николић, начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, као и челни људи општине Алесинац.


#   Алексинац   Драгица Николић   Драгана Сотировски   Томислав Николић   Александар Вучић   Нишавски округ   породилиште   председник Србије   Општа болница Алексинац
@dragicanikolich #GradonacelnicaN @predsednikrs @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима