Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Додатних 20.000 динара пензинерима после 15. фебруара

rssBookmark and Share

Дољевац 11.12.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас у Дољевцу код Ниша, да ће сви пензионери после 15. фебруара добити додатних 20.000 динара помоћи од државе.

Додатних 20.000 динара пензинерима после 15. фебруара

Александар Вучић је током посете Дољевцу, обраћајући се грађанима, рекао да плате и пензије морају још брже да расту у наредном периоду.

"Иза 15. фебруара добиће пензионери додатних 20.000 динара", казао је председник.

Он је истакао да то држава може да ради пошто је данас много јача него пре.

Председник  је данас у оквиру посете Нишавском округу обишао реконструисану јавну библиотеку у Дољевцу, за чију реконструкцију је Министарство културе издвојило 24 милиона динара, а локална самоуправа 14 милиона.

Према речима председника општине Дољевац Горана Љубића, на згради библиотеке је урађен први спрат који није постојао раније, подигнут је кров, а урађена је и биоскопска сала.

Библиотека је првобитно изграђена 1979. године, а 2017. је почела њена реконструкција која је сада завршена, а да пре тога ништа није урађено.

У згради библиотека је и музичка школа у Дољевцу за коју су, како је рекао председник општине, већ интересовање показало 400 деце.

У библиотеци се налази 60.000 књига од којих су неке веома ретке.

У плану је, каже председник општине, да се уради још расвета и бина, за шта је Министарство културе одобрило 2,5 милиона динара.


#   Александар Вучић   Дољевац   пензионери   новчана помоћ
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима