Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За викенд најтоплији део лета и "пржење" на више од 35 степени, а онда велики пад температуре

Bookmark and Share

27.08.2020. Јужна Србија Инфо

Из дана у дан температуре расту, па ће за предстојећи викенд достићи и 36. подељак. Метеоролог Недељко Тодоровић најављује да се већ 31. августа очекује промена времена и пад температуре од 10-12 степени.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да се у Србији 29. и 30. августа очекује најтоплији део лета, са температурама око 36 степени.

Промена нас чека 31. авуста, а захлађење ће прво осетити становници севера земље.

У односу на недељу, у понедељак ће температура пасти за 10 до 12 степени и неће прелазити 25 степени. Промена ће затим захватити и остатак Србије, очекују се пљускови и грмљавине.

Тодоровић каже да ће првих пет дана септембра бити "пријатно свежији", а након тога се опет очекује отопљавање и температуре између 25 и 30 степени. 

"Врло добро лето" 

Недељко Тодоровић је оценио да је лето за нама било умерено топло, без екстремних температура и кишовито. Оценио га је као "врло добро лето".

Температуре су ишле мало изнад просечних вредности, а август ће у просеку бити за три степена топлији. 

Јун је, каже, био екстремно кишовит, у већини места пала је и трострука месечна количина падавина. У јулу су се падавине стишале, док су у августу локални биле велике количине падавина.

Указује да се свежија и топлија лета смењују, а у последњих 30 година је, наводи, чешће било естремно сушних лета са великим бројем дана када је температура ишла преко 35 степени.

Такве су биле 2012, 2015. и 2017. година, док су 2014, 2016. и 2018. биле кишовитије.


#   РХМЗ   временска прогноза   топло   лето   Сунце
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима