Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршене овогодишње слaвске свечаности у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 23.07.2017. Јужна Србија Инфо

Прокупчани су и за овај 21. јул, када сви заједно обележавају славу свог града, имали богат вечерњи програм.

Фото: Општина Прокупље
Фото: Општина Прокупље

На почетку председник Општине Прокупље Александар Симоновић доделио је признања најбољима у спортским такмичењима која су одржана у склопу Славских свечаности. Награде су отишле у руке најмађим шахистима, кошаркашима, најбољима у малом фудбалу као и у одбојци и пливању, најснажнијима у надвлачењу конопца и најбољим куварима рибље чорбе.

У наставку програма у центру града наступила су  Културно-уметничка друштва из Владичиниг Хана, Соко Бање, Краљева, Гудурице код Вршца и града домаћина.

 Публика је уживала у играма фолклорних ансамбала из Шумадије, западне Србије, Горње Косанице, околине Београда и влашким и македонским играма. По завршетку овог дела програма наступила је и плесна група „Стар“ из Ниша, а онда је публику у двочасовном концерту забављао музички састав „Гарави сокак“.


 
Прокупчани су заједно са фронтменом групе Банетом Крстићем певали хитове „Гаравог сокака“, „Биће боље ако будеш ту“, „Теци дунаве“, „Неко, неко ко је далеко“, „Ко те има тај те нема, „Ја бих за тебе дао све“ и многе друге.

Овим концертом су завршене вишедневне овогодишње славске свечаности.
 


#   Прокупље   Свети Прокопије   председник општине   градска слава   Александар Симоновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима