Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршни испит полаже 67.430 осмака у Србији

Bookmark and Share

17.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Министарство просвете Владе Републике Србије саопштило је данас да ће завршни испит на крају основног образовања и васпитања, који ће бити одржан 18, 19. и 20. јуна, полагати 67.430 ученика који су завршили осми разред и одраслих који су обавезно образовање завршили по програму за функционално основно образовање одраслих.

Фото: Министарство просвете
Фото: Министарство просвете

Првог дана ученици осмог разредa ће полагати тест из српског, односно матерњег језика, другог дана тест из математике, а трећег дана тест из предмета по избору, док ће одрасли све тестове полагати 18. јуна.

Родитељи ће увид у прелиминарне резултате на нивоу школа и порталу Моја средња школа (www.mojasrednjaskola.gov.rs) имати у суботу, 22. јуна, а истог дана ће моћи да поднесу и приговор на резултате завршног испита.

Листа опредељења за упис у средњу школу (листа жеља) моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа и непосредно у школи 26. и 27. јуна, док ће коначна листа опредељења (жеља) бити објављена 29. јуна.

Објављивање коначних резултата расподеле по школама и образовним профилима у основним и средњим школама биће 2. јула.

Упис у средње школе моћи и ове године да се обави потпуно електронским путем коришћењем портала Моја средња школа, од 2. до 6. јула, додаје се у саопштењу.

Коментара: 0


#   Мала матура   основци   Министарство просвете   завршни испит
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима