Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završni ispit polaže 67.430 osmaka u Srbiji

Bookmark and Share

17.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja, koji će biti održan 18, 19. i 20. juna, polagati 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Foto: Ministarstvo prosvete
Foto: Ministarstvo prosvete

Prvog dana učenici osmog razreda će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana test iz matematike, a trećeg dana test iz predmeta po izboru, dok će odrasli sve testove polagati 18. juna.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) imati u subotu, 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu (lista želja) moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Upis u srednje škole moći i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula, dodaje se u saopštenju.

Komentara: 0


#   Mala matura   osnovci   Ministarstvo prosvete   završni ispit
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima