Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због слабог одзива, као пример другима, Вучић можда прими вакцину у Мерошини

rssBookmark and Share

Мерошина 06.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

"Молим људе да се вакцинишу. Огроман број људи старијих од 65 година који се није вакцинисао. Не слушајте приче неодговорних људи јер вам они неће животе вратити, они тиме пуне своје џепове. Као Бога вас молим, јавите се да добијете вакцину", апеловао је вечерас председник Вучић на конференцији за новинаре у "Палати Србија".

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

"Ићи ћу у нека места, Ана Брнабић у друга места, за десетак дана, кад пређемо милион ревакцинација, у Жагубицу или Мероишину да се вакцинишем и дам пример да се људи вакцинишу. Највише се вакцинишу тамо где су нам најбогатији", најављује Вучић и појашњава да је управо у сиромашним срединама слаб одзив.

"Набавили смо 2.620.000 доза вакцина, од тога Фајзер 105.000 вакцинисано, 35.600 ревакцинисано. Кинеску су 720.000 прву дозу, од тога 530 ревакцинисано. Руска вакцина 103.000 прва вакцина, 17.001 ревакцинисан, Астра Зенека 88.000 смо вакцинисали. 

Наручили смо укупно 14.832.200 вакцина, 1.500.000 Модерне која стиже у четвртом кварталу".

Председник је рекао да је Србија наручила два лека од ковида, а да ће први стићи почетком априла, а други почетком маја.

"То су страховито скупи лекови, њима ћемо спасавати животе оних који су најугроженији", истакао је Вучић на конференцији за новинаре, која је одржана након седнице Савета за националну безбедност. 

Поред ситуације на КиМ и организованог криминала у земљи, једна од тема је била вакцинација против ковида19 и здравље грађана.


#   Мерошина   Александар Вучић   РТС   ковид вакцина
@avucic @rts_vesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима