Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због уклањања бомбе наређена евакуација дела насеља "Стеван Синђелић" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 19.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Упркос очекиваном мирном недељном јутру, насеље Стеван Синђелић у Нишу суочава се с неочекиваном наредбом евакуације. Градоначелница Ниша и командант Штаба за ванредне ситуације, Драгана Сотировски, саопштила је да је Штаб донео одлуку о евакуацији дела овог нишког насеља због проналаска бомбе на градилишту новог дела Научно-технолошког парка.

Фото: Мирјана Мохенски
Фото: Мирјана Мохенски

Специјалне екипе деминера биће ангажоване на локацији у недељу како би уклониле бомбу која се, према незваничним информацијама, идентификује као неексплодирани пројектил "томахавк" из времена НАТО бомбардовања 1999. године.

Евакуација становништва планирана је за недељу ујутру од 6 до 7 сати. Становницима су обезбеђена два велика паркинг простора где могу привремено паркирати своја возила.

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша издао је наредбу о евакуацији станарима зграда у улицама Булевар Николе Тесле, Александра Медведева и Београдска, ради заштите живота и здравља.

Упутства за евакуацију обухватају напуштање објеката најкасније до 7:00 часова, отварање прозора и спуштање ролетни, евакуацију кућних љубимаца и организовани одлазак старијих, болесних, особа са посебним потребама и мајки са децом у одређене објекте и локације за збрињавање.

Забрањено је кретање и паркирање у наведеним улицама, а возила која не буду преместили биће премештена на одређене паркинг просторе. Ове мере предузете су ради сигурности грађана и ефикасног уклањања опасности која прети насељу Стеван Синђелић.


#   Ниш   Драгана Сотировски   бомба   евакуација   штаб за ванредне ситуације   Стеван Синђелић насеље   демонтери
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима