Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog uklanjanja bombe naređena evakuacija dela naselja "Stevan Sinđelić" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 19.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Uprkos očekivanom mirnom nedeljnom jutru, naselje Stevan Sinđelić u Nišu suočava se s neočekivanom naredbom evakuacije. Gradonačelnica Niša i komandant Štaba za vanredne situacije, Dragana Sotirovski, saopštila je da je Štab doneo odluku o evakuaciji dela ovog niškog naselja zbog pronalaska bombe na gradilištu novog dela Naučno-tehnološkog parka.

Foto: Mirjana Mohenski
Foto: Mirjana Mohenski

Specijalne ekipe deminera biće angažovane na lokaciji u nedelju kako bi uklonile bombu koja se, prema nezvaničnim informacijama, identifikuje kao neeksplodirani projektil "tomahavk" iz vremena NATO bombardovanja 1999. godine.

Evakuacija stanovništva planirana je za nedelju ujutru od 6 do 7 sati. Stanovnicima su obezbeđena dva velika parking prostora gde mogu privremeno parkirati svoja vozila.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša izdao je naredbu o evakuaciji stanarima zgrada u ulicama Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva i Beogradska, radi zaštite života i zdravlja.

Uputstva za evakuaciju obuhvataju napuštanje objekata najkasnije do 7:00 časova, otvaranje prozora i spuštanje roletni, evakuaciju kućnih ljubimaca i organizovani odlazak starijih, bolesnih, osoba sa posebnim potrebama i majki sa decom u određene objekte i lokacije za zbrinjavanje.

Zabranjeno je kretanje i parkiranje u navedenim ulicama, a vozila koja ne budu premestili biće premeštena na određene parking prostore. Ove mere preduzete su radi sigurnosti građana i efikasnog uklanjanja opasnosti koja preti naselju Stevan Sinđelić.


#   Niš   Dragana Sotirovski   bomba   evakuacija   štab za vanredne situacije   Stevan Sinđelić naselje   demonteri
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima