Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Музички фестивал НИСОМНИА 2022 - "Сале и Седлари", бенд Александра Седлара извођача на скоро 20 инструмената

rssBookmark and Share

Ниш 20.07.2022. Јужна Србија Инфо

Овогодишњи фестивал, под покровитељством Града Ниша, у организацији Нишког културног центра, одржаће се у недељу 24. јула 2022. године, традиционално на Платоу нишке Тврђаве.

Музички фестивал НИСОМНИА 2022 -  "Сале и Седлари", бенд Александра Седлара извођача на скоро 20 инструмената

На програму који почиње у 22 сата биће: Сале и Седлари, бенд Александра Седлара, познатог српског композитора, кантаутора диригента и извођача на скоро 20 инструмената ,који је својим новим албумом, у издању ПГП РТС-а, заинтригирао публику широког диапазона с обзиром на то да је познат, пре свега, међу познаваоцима класичне музике, као професор ФМУ у Београду, сарадник Немање Радуловића, а опет својим музичким умећем и шаљивим текстовима претендује да заузме високо место на пољу савремених музичких токова инспирисан рок, блуз, џез и другим музичким правцима.
Од 23 часа те вечери, наступа Ритам нереда, најпродуктивнији и најбескомпромиснији домаћи панк, метал и хард кор састав, који има 35 година дугу традицију и изузетан сценски наступ. Осам студијских албума, три лајв издања и велики број фестивалских извођења сваке као и ове сезоне (Егзит, Арсенал фест, ОК фест, Лејк фест...) гарантује велики број заинтересованих посетилаца. Ритам нереда има заиста верне обожаваоце на простору Балкана и шире.
Од поноћи је на програму Исказ, етаблирани бенд који иза себе има 13 година искуства у виду наступа по клубовима и свим релевантним фестивалима широм Балкана и Европе. Стилски је представљен као комбинација, хип хопа, рока, метала, регеа и електронике. Једна од основних карактеристика бенда су сарадње са еминентним музичарима из различитих жанровских структура. Тако се између осталих на њиховим албумима могу чути: Ритам Нереда, Елементал, Ничим Изазван, Гоблини, Марчело, Бед Копи, Ајсбрн, Саншајн и други. Зоран-Киза-Исказ био вокал и у култном бенду Саншајн у периоду од 2006. до 2014. године. Уз Исказ су три ствари загарантоване: Добар провод, позитивна енергија и врела атмосфера.

Продаја улазница: Књижара НКЦ-а,"Бранко Миљковић" Булевар др Зорана Ђинђића, радним данима, од  8 - 20 сати
Књижара "Индиго" Обреновићева, радним данима и суботом, од 9 - 21 сат 
На дан фестивала испред Платоа у Тврђави од 19 сати

Цена улазнице је 500 динара.

 


#   Ниш   Нишки културни центар   Нисомнија фестивал   Бранко Миљковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима