Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Естетика Зима 2014

Bookmark and Share

25.11.2014. Vlada

Присуство Dr VAIS центра, од скоро 25 година, у свету естетске медицине, обавезује нас на перманентно усавршавање у областима козметологије, капилитологије и подологије.
Праћење токова савременог анти-аге-инга, био је повод за још једну од многобројних едукација лекара, која се одржала 30.октобра ове године у просторијама Dr VAIS центар у Нишу

Естетика Зима 2014

Лекари су били у прилици да упознају и савладају нове не-инвазивне технике подмлађивања коже лица и врата, такозваним мезо-филерима, чији је циљ да се успори процес старења и спречи појава нових бора. Третман обухвата поткожно апликовање коктела, богатих хијалуронском киселином, глицеролом, пептидима, аминокиселинама, витаминима и многобројним антиоксидансима. Такође, постоји могућност фиксирања бора, специјално дизајнираним коктелом који синергизмом више природних супстанци имитира дејство ботокса те је и назван природни ботикс.

Индикације за примену оваквих врста третмана су опуштена кожа на линији вилице, плитке и дубоке боре на челу, око очију и усана. Већ након једног третмана кожа се обнавља на хистолошком нивоу, враћа се изгубљена хидратација, тонус и једрина коже, те иста бива подмлађена, затегнута, а боре неприметне.

Мезолифт третмани се спроводе једном недељно у серији од 4-6 третмана. Једноставност третмана, доступност, са минималним нежељеним ефектима и без потребе за рехабилитацијом, чини мезолифт алтернативом пластичној хирургији. Употреба различитих комбинација коктела у шприцу искусног лекара, чини мала чуда корекције, која доводе ваше лице у тако жељену хрмонију.


Припрема коже за мезолифт

Након прецизног утврђивања стања коже скенерскоп апаратом, лекари се одлучују за врсту и динамику спровођења третмана за подмлађивање коже. У дијагностици је неопходно искључити латентне инфламације, гљивичне, бактеријске и вирусне инфекције коже, псоријазу, туморе коже и друга обољења која би била контраиндикованау спровођењу мезолифт третмана. Такође се лекар одлучује за врсту хигијенско-стимулативног третмана, који ће бити својеврсна припрема за мезолифтинг. У тим третманима акценат треба ставити на ултразвучни, биолошки, ензимски или механички пилинг, који ће уклонити рожасти слој коже и омогућити бољу пенетрацију мезококтела, а стимулацијом микроциркулације омогућава се боља абсорпција активних супстанци.


Шта после мезолифта?

Физикална терапија плавом светлошћу ЛЕД лампе, омогућава да нежељени ефекти у виду црвенила, који се јављају непосредно након третмана, буду минимални како би се клијент вратио свакодневним активностима.  

 


#   Dr VAIS
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима