Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Estetika Zima 2014

Bookmark and Share

25.11.2014. Vlada

Prisustvo Dr VAIS centra, od skoro 25 godina, u svetu estetske medicine, obavezuje nas na permanentno usavršavanje u oblastima kozmetologije, kapilitologije i podologije.
Praćenje tokova savremenog anti-age-inga, bio je povod za još jednu od mnogobrojnih edukacija lekara, koja se održala 30.oktobra ove godine u prostorijama Dr VAIS centar u Nišu

Estetika Zima 2014

Lekari su bili u prilici da upoznaju i savladaju nove ne-invazivne tehnike podmlađivanja kože lica i vrata, takozvanim mezo-filerima, čiji je cilj da se uspori proces starenja i spreči pojava novih bora. Tretman obuhvata potkožno aplikovanje koktela, bogatih hijaluronskom kiselinom, glicerolom, peptidima, aminokiselinama, vitaminima i mnogobrojnim antioksidansima. Takođe, postoji mogućnost fiksiranja bora, specijalno dizajniranim koktelom koji sinergizmom više prirodnih supstanci imitira dejstvo botoksa te je i nazvan prirodni botiks.

Indikacije za primenu ovakvih vrsta tretmana su opuštena koža na liniji vilice, plitke i duboke bore na čelu, oko očiju i usana. Već nakon jednog tretmana koža se obnavlja na histološkom nivou, vraća se izgubljena hidratacija, tonus i jedrina kože, te ista biva podmlađena, zategnuta, a bore neprimetne.

Mezolift tretmani se sprovode jednom nedeljno u seriji od 4-6 tretmana. Jednostavnost tretmana, dostupnost, sa minimalnim neželjenim efektima i bez potrebe za rehabilitacijom, čini mezolift alternativom plastičnoj hirurgiji. Upotreba različitih kombinacija koktela u špricu iskusnog lekara, čini mala čuda korekcije, koja dovode vaše lice u tako željenu hrmoniju.


Priprema kože za mezolift

Nakon preciznog utvrđivanja stanja kože skenerskop aparatom, lekari se odlučuju za vrstu i dinamiku sprovođenja tretmana za podmlađivanje kože. U dijagnostici je neophodno isključiti latentne inflamacije, gljivične, bakterijske i virusne infekcije kože, psorijazu, tumore kože i druga oboljenja koja bi bila kontraindikovanau sprovođenju mezolift tretmana. Takođe se lekar odlučuje za vrstu higijensko-stimulativnog tretmana, koji će biti svojevrsna priprema za mezolifting. U tim tretmanima akcenat treba staviti na ultrazvučni, biološki, enzimski ili mehanički piling, koji će ukloniti rožasti sloj kože i omogućiti bolju penetraciju mezokoktela, a stimulacijom mikrocirkulacije omogućava se bolja absorpcija aktivnih supstanci.


Šta posle mezolifta?

Fizikalna terapija plavom svetlošću LED lampe, omogućava da neželjeni efekti u vidu crvenila, koji se javljaju neposredno nakon tretmana, budu minimalni kako bi se klijent vratio svakodnevnim aktivnostima.  

 


#   Dr VAIS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima