Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Капиларне протезе

Bookmark and Share

19.08.2014. Vlada

Губитак косе утиче не само на изглед људи, већ и на њихово ментално здравље, рушећи њихово самопоуздање. Данас постоје ефикасни начини да се надокнади изгубљена коса, чак и код особа где трансплатација властите косе није могућа. Реч је о капиларним протезама и капиларним системима који омогућују да се са „новом“ косом живи као и са својом природном потпуно нормално и без ограничења.

Капиларне протезе

Капиларне протезе су производ новијег датума на медицинском тржишту. То су протетичке методе за решавање проблема губитка косе. Дугогодишња сарадња Dr VAIS центра и nj Creation Paris омогућила је да и на нашем тржишту буде доступан велики избор капиларних протеза и то како од синтетичких влакана, која су нежна, свиленкаста и невероватно подсећају на природну косу, тако и од најквалитетнијих људских влакана, као што су Индијска и Европска која су најтраженија и најквалитетнија на светском тржишту.

Поред врсте длаке клијент може да изабере и саму базу протезе. База представља унутрашњост протезе која је у контакту са главом. Она је хипоалергична и не ремети нормалну функцију знојних и лојних жлезда (за разлику од перика). Исти модел капиларних протеза може бити на различитим базама у зависности од пацијентових потреба, тј. од степена проређености косе.

Постоје 4 базе. База 1 је намењена клијентима који немају изражен проблем опадања косе, већ само желе да промене свој имиџ. База 2 је за оне који имају танку влас или је коса благо проређена. База 3 прилагођена је онима који имају парцијални губитак косе, привременог или трајног карактера, који је најчешће ограничен на темени део. База 4 идеална је за врло изражену алопецију, нарочито код клијената са тоталном алопецијом и онколошким пацијентима. Темени део протезе прекривен је микрокожом, док је на задњем меки тил. Цела база је прекривена ручно имплатираним власима, и то једна по једна влас у импланту, тако да чак и у најкрупнијем плану делује као да длака расте из коже главе.

Патентирани anti-gliss и comfort wear concept омогућују (без додатка лепка или неких других додатака) клијентима комфор при ношењу ових протеза приликом обављања свих дневних активности, без бриге да ће доћи до померања протезе.

Dr VAIS је учествовала на недавно одржаном семинару у Лисабону. Најновији модели капиларних протеза, волуматора и турбана који су презентовани биће изложени и на сајму козметике у Београду. Свим клијентима који желе дискрецију, sho room у нашим центрима у  Београду, Нишу и Скопљу нуди велики избор модела.


#   Dr VAIS
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима