Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kapilarne proteze

Bookmark and Share

19.08.2014. Vlada

Gubitak kose utiče ne samo na izgled ljudi, već i na njihovo mentalno zdravlje, rušeći njihovo samopouzdanje. Danas postoje efikasni načini da se nadoknadi izgubljena kosa, čak i kod osoba gde transplatacija vlastite kose nije moguća. Reč je o kapilarnim protezama i kapilarnim sistemima koji omogućuju da se sa „novom“ kosom živi kao i sa svojom prirodnom potpuno normalno i bez ograničenja.

Kapilarne proteze

Kapilarne proteze su proizvod novijeg datuma na medicinskom tržištu. To su protetičke metode za rešavanje problema gubitka kose. Dugogodišnja saradnja Dr VAIS centra i nj Creation Paris omogućila je da i na našem tržištu bude dostupan veliki izbor kapilarnih proteza i to kako od sintetičkih vlakana, koja su nežna, svilenkasta i neverovatno podsećaju na prirodnu kosu, tako i od najkvalitetnijih ljudskih vlakana, kao što su Indijska i Evropska koja su najtraženija i najkvalitetnija na svetskom tržištu.

Pored vrste dlake klijent može da izabere i samu bazu proteze. Baza predstavlja unutrašnjost proteze koja je u kontaktu sa glavom. Ona je hipoalergična i ne remeti normalnu funkciju znojnih i lojnih žlezda (za razliku od perika). Isti model kapilarnih proteza može biti na različitim bazama u zavisnosti od pacijentovih potreba, tj. od stepena proređenosti kose.

Postoje 4 baze. Baza 1 je namenjena klijentima koji nemaju izražen problem opadanja kose, već samo žele da promene svoj imidž. Baza 2 je za one koji imaju tanku vlas ili je kosa blago proređena. Baza 3 prilagođena je onima koji imaju parcijalni gubitak kose, privremenog ili trajnog karaktera, koji je najčešće ograničen na temeni deo. Baza 4 idealna je za vrlo izraženu alopeciju, naročito kod klijenata sa totalnom alopecijom i onkološkim pacijentima. Temeni deo proteze prekriven je mikrokožom, dok je na zadnjem meki til. Cela baza je prekrivena ručno implatiranim vlasima, i to jedna po jedna vlas u implantu, tako da čak i u najkrupnijem planu deluje kao da dlaka raste iz kože glave.

Patentirani anti-gliss i comfort wear concept omogućuju (bez dodatka lepka ili nekih drugih dodataka) klijentima komfor pri nošenju ovih proteza prilikom obavljanja svih dnevnih aktivnosti, bez brige da će doći do pomeranja proteze.

Dr VAIS je učestvovala na nedavno održanom seminaru u Lisabonu. Najnoviji modeli kapilarnih proteza, volumatora i turbana koji su prezentovani biće izloženi i na sajmu kozmetike u Beogradu. Svim klijentima koji žele diskreciju, sho room u našim centrima u  Beogradu, Nišu i Skoplju nudi veliki izbor modela.


#   Dr VAIS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima