Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Симпозијум "НОВИНЕ У РЕУМАТОЛОГИЈИ 2024"

rssBookmark and Share

Ниш 21.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Институт за лечење и рехабилитацију "Нишка Бања" са поносом најављује Симпозијум "НОВИНЕ У РЕУМАТОЛОГИЈИ 2024", који ће се одржати од 23. до 25. маја 2024. године. Овај важан догађај окупиће стручњаке из области реуматологије како би разменили најновија достигнућа и истраживања.

Радон, Фото: Јужна Србија Инфо
Радон, Фото: Јужна Србија Инфо

Детаљи о Симпозијуму:

Датум: 23. - 25. мај 2024.

Локација: Институт за лечење и рехабилитацију "Нишка Бања"

Позивамо вас да се придружите свечаном отварању Симпозијума, које је заказано за 23. маја 2024. године у 20 часова. Биће то прилика да присуствујете почетку овог значајног догађаја, који ће обележити нове кораке у лечењу реуматолошких обољења - најављују организатори

Више…

ИНСТИТУТ ЗА ЛЕЧЕЊЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ “НИШКА БАЊА”

СИМПОЗИЈУМ “НОВИНЕ  У РЕУМАТОЛОГИЈИ  2024”


Институт за лечење и рехабилитацију “Нишка Бања”, наставља традицију организовања пролећних Симпозијума, који се редовно организују од 1970. године. Покровитељ Симпозијума је Министарство здравља Републике Србије, а организатори Институт за лечење и рехабилитацију “Нишка Бања”,  Медицински факултет Универзитета у Нишу, Удружење реуматолога Србије, Реуматолошка секција СЛД-а и  нишка подружница СЛД-а, као и Удружење оболелих од реуматских болести.
Наши симпозијуми традиционално окупљају специјалисте интерне медицине, физикалне медицине и рехабилитације, ортопедије, педијатрије, имунологе, лекаре опште медицине и друге који се баве реуматским болестима. Учесници Симпозијума, као и претходних година, биће лекари из свих реуматолошких центара у Србији (Институт за реуматологију у Београду, Клиника за реуматологију и имунологију ВМА у Београду, КЦ Војводине, УКЦ Крагујевац…). У прилог овоме значајна је чињеница да је Симпозијум акредитован од стране Здравственог савета Србије за лекаре, медицинске сестре и техничаре.
Научни одбор Симпозијума осмислио је занимљив програм значајне научне и стручне вредности. На овогодишњем Симпозијуму водећи домаћи научници и стручњаци ће у оквиру 23 предавања по позиву, изнети најновија искуства и ставове из реуматологије. Посебан стручни значај овом Симпозијуму даће једнодневни курс на тему „Око и реуматске болести“, на коме ће реуматолози и офталмолози разменити искуства из свакодневне праксе у лечењу реуматских болесника са манифестацијама на оку. Курс је посебно акредитован. 
Одабрани оригинални радови уз интересантне примере из свакодневне клиничке праксе, који су прошли рецензију Научног одбора Симпозијума, биће изнешени у виду усмених излагања и постера. 
Традиција овог скупа подразумева и састанак Удружења оболелих од реуматских болести уз предавања лекара, који ће са болесницима разменити искуства везана за квалитет живота и лечење реуматских болесника.
 Искусни предавачи, добро осмишљене теме предавања по позиву, оригинални радови као и пратећи програм Симпозијума, допринеће значајној размени искустава и стицању знања и нових ставова у области реуматологије.
Свим колегама које су узеле учешће у раду Симпозијума и помогле да се деценијама негована традиција одржавања пролећних Симпозијума у Институту „Нишка Бања“  очува, одајемо велико признање и захвалност.

Програм Симпозијума биће доступан је на сајту:

https https://radonnb.co.rs

 


#   Ниш   Институт Нишка Бања   симпозијум   Радон Нишка Бања   реуматологија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима