Јужна Србија Инфо

Економија

Пословне информације и обавештења


<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 1587  |  Приказано: 21 - 30

Продаје се хотел "Врање" у центру Врања

07.04.2019.
Оглашена продаја хотела Врање

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је прву продају имовине привредног друштва за угоститељство, туризам и услуге Врање д.о.о.

опширније

Коментара: 0

Светска банка упозорава на ризик узимања кеш кредита

Танјуг 03.04.2019.
Ризични кеш кредити

Ниво укупних кеш кредита у Србији отприлике је на истом нивоу свих стамбених кредита и износи око 3,5 милијарде евра, а то је показатељ да се не иде у добром правцу кредитне активности, поручују из Светске банке.

опширније

Коментара: 0

Више нових привремених авио-линија из Ниша

Јужна Србија Инфо 29.03.2019.
Нови летови из Ниша

Градоначелник Булатовић изјавио је данас да је Влада Србије усвојила одлуку о проглашењу линија у јавном интересу у ваздушном саобраћају, на основу које ће се од 1. јула ове, па до 30. јуна 2023. године успоставити авио линије ка 12 градова у западној Европи.

опширније

Коментара: 0

Власник "Јуре" у посети Лесковцу

Јужна Србија Инфо 21.03.2019.
Власник Јуре у Лесковцу

Власник јужнокорејске компаније "Yura", Ohm Dae Yeol јуче је боравио у Лесковцу. Његов домаћин у Лесковцу био је градоначелник др Горан Цветановић, који је са својим сарадницима и руководством Yura-e одржао састанак. На састанку се говорило о термину отварања Yurа-е 3 и договарало о изградњи нове Yura-ине фабрике у Лесковцу.

опширније

Коментара: 0

Српска ракија и сиреви ускоро на руском тржишту

РТС, Јужна Србија Инфо 16.03.2019.
Ракија и сир за Русију

Пре неколико дана у Москви је усаглашен текст споразума о слободној трговини са Евроазијском унијом који ће Србији омогућити да 99,5 одсто производа пласира на тржиште те економске заједнице. Руски амбасадор је поручио да очекује да на ово тржиште стигну српска ракија, сиреви и други производи.

опширније

Коментара: 0

Ускоро плаћање рачуна и остале трансакције од куће путем видео линка

Н1 15.03.2019.
Банка путем Скајпа

Народна банка Србије усвојила је одлуку која ће омогућити да све банкарске трансакције обављате од куће, без одласка на шалтер и то успостављањем видео линка. Шта у пракси значи могућност видео идентификације банкарских клијената и како се штите њихова права и приватност?

опширније

Коментара: 0

Н1: Србија боља инвестициона дестинација, али реформе треба завршити

13.03.2019.
Достићи инвестициони рејтинг

Шефица представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре каже да је у Србији направљено доста помака последњих година, али да треба још да се ради на правној сигурности за инвеститоре, на реструктурирању јавних предузећа, на повећању укупних инвестиција - јавних и приватних, и на достизању инвестиционог рејтинга.

опширније

Коментара: 0

Египат жели авио - линију, Хургада - Ниш

Јужна Србија Инфо 08.03.2019.
Авио-линија до Египта

Египатске авиокомпаније спремне су за успостављање линја на релацији Хургада-Ниш и то је шанса за унапређење привредне сарадње две пријатељске земље и посебно могућност да већи број људи одавде посети Египат, али и да људи из највеће земље северне Африке упозна Ниш и овај део Европе, рекао је амбасадор Египта приликом посете Нишу.

опширније

Коментара: 0

Дејан Шошкић: Суфицит на дужи рок значи да јавне финансије нису у добром стању

Нин, Бета, Н1 07.03.2019.
Шошкић о буџетском суфициту

Професор Економског факултета у Београду и бивши гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић оценио је да буџетски суфицит у кратком року не мора бити лоша ствар, али на дужи рок значи да јавне финансије нису у добром стању, да су порези превисоки и да се недовољно прецизно планирају приходи и расходи.

опширније

Коментара: 0

Ана Брнабић: Економија Србије још није у потпуности спремна за одржив раст

Бета, Н1 05.03.2019.
Брнабић на Копаоник бизнис форуму

Премијерка Србије Ана Брнабић је на отварању 26. Копаоник бизнис форума рекла да економија Србије још није у потпуности спремна за одржив раст и да мора да се ради на томе да привредни раст буде већи и дугорочно одржив.

опширније

Коментара: 1

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 1587  |  Приказано: 21 - 30