Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фабрици посетио Слободну зону и фабрику "Дитре Италиа" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 04.12.2017. Јужна Србија Инфо

Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и градоначелник др Слободан Миленковић, са сарадницима, посетили су и Слободну зону у Врању.

Фабрици посетио Слободну зону и фабрику "Дитре Италиа" у Врању

Градоначелник Миленковић истакао је том приликом да је ЕУ финансирала изградњу саобраћајнице са пратећим инсталацијама у дужини до 510 метара, а у току је и изградња још једне са два кружна тока, укупне  дужине 800м и вредности око 500.000 евра. „Врање има изузетно богату индустријску традицију, тако да је природно да инвестиције долазе управо у овај део Србије.

Драго ми је да су неке компаније из Европске уније већ инвестирале у ову област, у укупној вредности од 28 милиона евра. Ми, такође, охрабрујемо и друге компаније да дођу и инвестирају у ову област“, рекао је у обраћању новинарима Сем Фабрици.

Он је, потом, посетио и производни погон „Дитре Италиа“, где је разговарао са менаџементом компаније. „Дитре Италиа“ производи кожне гарнитуре намењене извозу и тренутно упошљава око 160 радника. Следеће недеље почињу радови на доградњи погона за нових 2000м2, тако да ће, по окончању радова, у овој италијанској компанији радити 230 радника. Амбасадор Фабрици свој боравак на Југу Србије наставља посетом Бујановцу.

Коментара: 0


#   Врање   инвестиције   Слободан Миленковић   Дитре Италиа   Слободна зона Бунушевац Врање   Сем Фабрици
@FabriziSem @


 


[ Додај коментар ]