Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fabrici posetio Slobodnu zonu i fabriku "Ditre Italia" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 04.12.2017. Južna Srbija Info

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i gradonačelnik dr Slobodan Milenković, sa saradnicima, posetili su i Slobodnu zonu u Vranju.

Fabrici posetio Slobodnu zonu i fabriku "Ditre Italia" u Vranju

Gradonačelnik Milenković istakao je tom prilikom da je EU finansirala izgradnju saobraćajnice sa pratećim instalacijama u dužini do 510 metara, a u toku je i izgradnja još jedne sa dva kružna toka, ukupne  dužine 800m i vrednosti oko 500.000 evra. „Vranje ima izuzetno bogatu industrijsku tradiciju, tako da je prirodno da investicije dolaze upravo u ovaj deo Srbije.

Drago mi je da su neke kompanije iz Evropske unije već investirale u ovu oblast, u ukupnoj vrednosti od 28 miliona evra. Mi, takođe, ohrabrujemo i druge kompanije da dođu i investiraju u ovu oblast“, rekao je u obraćanju novinarima Sem Fabrici.

On je, potom, posetio i proizvodni pogon „Ditre Italia“, gde je razgovarao sa menadžementom kompanije. „Ditre Italia“ proizvodi kožne garniture namenjene izvozu i trenutno upošljava oko 160 radnika. Sledeće nedelje počinju radovi na dogradnji pogona za novih 2000m2, tako da će, po okončanju radova, u ovoj italijanskoj kompaniji raditi 230 radnika. Ambasador Fabrici svoj boravak na Jugu Srbije nastavlja posetom Bujanovcu.

Komentara: 0


#   Vranje   Slobodan Milenković   Ditre Italia  Slobodna zona Bunuševac Vranje   Sem Fabrici
@FabriziSem @


 


[ Dodaj komentar ]