Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danska kompanija želi proizvodni pogon u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 18.04.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima razgovorao je danas sa predstavnicima danske kompanije „Kentaur“, koji su, u pratnji savetnika danske ambasade u Srbiji Nenadom Mitoševićem, boravili u Vranju.

Danska kompanija želi proizvodni pogon u Vranju

Predstavnici „Kentaura“ su zainteresovani za opremanje proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, gde bi se proizvodile radne uniforme za  ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju i to od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera. Zbog sve većeg zahteva tržišta, kompaniji „Kentaur“ potrebni su novi proizvodni pogoni u Evropi, a putem „braunfild“ investicije u Vranju, planirano je zapošljavanje 300 radnika.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je Vranje poznato po tekstilnoj industriji i bliže ih upoznao sa uslovima i pogodnostima investiranja koje nudi Grad Vranje.

„Kao lokalna samouprava, spremni smo da izađemo u susret zahtevima investitora za proširenjem Slobodne zone. Gradsko rukovodstvo se trudi da infrastrukturno opremi parcele za zainteresovane investitore i nadam se da će ovaj inicijalni dogovor  biti uspešno realizovan“, rekao je Milenković.

Komentara: 0


#   Vranje   Slobodan Milenković   Danska  Slobodna zona Bunuševac Vranje   Kentaur kompanija
@


 


[ Dodaj komentar ]