Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стигла грађевинска дозвола за још једну ауто-компанију на југу Србије

rssBookmark and Share

Ниш 31.07.2017. Бета

Филипинска компанија ИМИ најавила је да ће наредног мецеца започети изградњу погона за производњу ауто делова на локацији "Лозни калем" у Нишкој бањи.

Thinkstock
Thinkstock

Директор компаније ИМИ за Бугарску Ерик Декандидо истакао је да ће погон површине 12.000 квадрата бити завршен у јулу наредне године.

"На тој локацији производни погони биће грађени у три фазе. У другој фази биће изграђен погон површине 8.000 квадрата, а у трећој фази површине 4.000 квадрата", казао је Декандидо у Градској кући, на свечаном уручењу грађевинске дозволе за локацију "Лозни калем". 

Декандидо је изјавио да ће у наредних десет година у погонима у Нишкој бањи радити више од 1.500 радника. Према његовим речима, производња електронских делова за аутомобиле у новом погону испуњаваће све услове Европске уније. 

Министар привреде Горан Кнежевић рекао је да ће већ у јулу наредне године у компанији "ИМИ" у Србији радити 1.250 људи. 

Он је казао да су инвеститори у протеклих неколико година уложили у југ Србије више од 600 милиона евра и упослили преко 25.000 људи. 

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да је локална самоуправа уложила максималне напоре како би компанија ИМИ добила грађевинску дозволу у што краћем року.

Коментара: 0


#   Ниш   Нишка Бања   инвестиције   Дарко Булатовић   грађевинска дозвола   локална самоуправа   Лозни калем   југ Србије   Горан Кнежевић   ИМИ компанија
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]