Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поштанска штедионица поставила монтажне експозитуре у близини административних прелаза Јариње, Мердаре, Брњак и Kончуљ

rssBookmark and Share

Мердаре 11.03.2024. Јужна Србија Инфо

У последње време, бројни проблеми са финансијским трансакцијама и приступом новцу на Косову и Метохији представљају огроман изазов за српску заједницу. Усред ових тешкоћа, Банка Поштанска штедионица је одлучила да предузме конкретне кораке како би обезбедила приступ новчаним средствима својим клијентима на овом подручју.

Фото: Канцеларија за КиМ
Фото: Канцеларија за КиМ

За последња два месеца, на два пута је од стране Приштине забрањен улаз динарске валуте на Косово и Метохију. Ово је довело до значајних проблема за српске грађане који су били приморани да путују стотинама километара да би добили приступ својим финансијама. Како би се овај проблем решио, Банка Поштанска штедионица поставила је четири монтажне експозитуре у непосредној близини административних прелаза Јариње, Брњак, Kончуљ и Мердаре, у централној Србији.

Ове новопостављене експозитуре омогућавају грађанима на Косову и Метохији да обаве све банкарске послове, укључујући исплате плата, пензија, социјалних помоћи и других примања, као и уплате на рачуне и мењачке послове. Додатно, Банка Поштанска штедионица је послала и две мобилне експозитуре на локације где су најпотребније, омогућавајући тако да финансијске трансакције буду доступне што вишеј.

Ове активности Банке Поштанске штедионице представљају значајан корак у олакшању приступа финансијама за српске грађане на Косову и Метохији. Док се технички проблеми не реше, ове монтажне експозитуре и мобилне јединице пружају неопходну подршку и омогућавају грађанима да наставе са својим свакодневним обавезама без сувишних препрека.

 

 

 

 

 


#   Косово и Метохија   Мердаре   Поштанска штедионица   банкомат   Кончуљ   административна линија   административни прелаз   трансакција
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима