Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бeсповратно 7 милиона за пољопривреднике у прокупачкој општини

rssBookmark and Share

Прокупље 02.11.2017 Јужна Србија Инфо

Ради јачања конкурентне способности регистрованих пољопривредних газдинстава на подручју прокупачке општине и усклађивања производње са стандардима ЕУ, Општина Прокупље расписала је конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава намењених пољопривреди за ову годину.

Бeсповратно 7 милиона за пољопривреднике у прокупачкој општини

Планирано је да се пољопривредницима који буду конкурисали за доделу ових средстава, који испуњавају услове конкурса укупно додели седам милиона динара.

- Бесповратна подстицајна средства намењена су пре свега подизању нових или обнављању постојећих воћних засада, постављању противградних мрежа, за набавку опреме и средстава за тестирање, клонску селекцију, као и  сертификацију, конзервацију и мултипликацију садног материјала, рекао је заменик председника Општине Прокупље, Мирољуб Пауновић додавши да се подстицајна средства додељују и за набавку опреме за пчеларство, органску производњу и регрес за вештачко осемењавање говеда.

Захтеве за доделу ових средстава могу поднети регистрована пољопривредна газдинства која имају активан статус и која се налазе на територији прокупачке општине.

Пауновић је нагласио да је конкурс отворен до утрошка планираних средстава, а најкасније до 20.новембра 2017.године.

Све информације о конкурсу заинтересовани пољопривредници  који имају регистрована пољопривредна газдинства могу добити у згради Општине Прокупље у канцеларији бр.21.  

Коментара: 0


#   Прокупље   ЕУ   пољопривреда  субвенције   Мирољуб Пауновић   локална самоуправа  бесповратна средства
@
[ Додај коментар ]