Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље спремно за противградну сезону - пољопривредници кажу "није довољно"

rssBookmark and Share

Прокупље 12.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Прокупље је спремно за надолазећу противградну сезону, потврђено је на данашњем састанку представника Радарског центра Крушевац и Града Прокупља. Састанак је окупио стрелце на противградним станицама ради припреме и усаглашавања активности за заштиту пољопривредних добара.

Илустрација
Илустрација

Михајло Васић, шеф Радарског центра Крушевац, истакао је да је семинар омогућио стрелцима да се упознају са стањем на противградним станицама и да се информишу о мерама заштите. Потписивањем уговора и других пратећих докумената, стрелцима је омогућено да започну припреме за предстојећу сезону.

Александар Петковић, члан Градског већа Прокупља задужен за пољопривреду, нагласио је важност данашњег састанка као прилике за размену искустава међу стрелцима и идентификацију потенцијалних проблема на противградним станицама. Посебна пажња посвећена је отклањању недостатака на лансирним станицама како би се обезбедило несметано функционисање противградне заштите.

Петковић је такође изјавио да Прокупље располаже довољним бројем противградних ракета за овогодишњу сезону. Свака лансирна станица ће почети са 10 ракета, а допуне ће бити обезбеђене током сезоне како би се осигурала комплетна заштита пољопривредних добара у овом крају.

Потребне додатне противградне рекете у Прокупљу, тврде пољопривредници

Упркос најавама о спремности за противградну сезону у Прокупљу и околини, пољопривредници износе другачије мишљење. Иако је на данашњем састанку представљена припрема и планови за заштиту, неки пољопривредници изразили су забринутост због недостатка противградних рекета.

Говорећи о потреби за додатним средствима за заштиту, неки пољопривредници сматрају да текући капацитет противградне заштите није довољан за обухват целокупног пољопривредног земљишта у околини Прокупља. Истичући важност превентивних мера, захтевају да се одмах приступи осигурању додатних рекета како би се обезбедила ефикасна заштита током целе сезоне.

Иако је најављено да свака лансирна станица почиње са 10 рекета, пољопривредници наглашавају потребу за допунама у складу са захтевима и потребама. Подсећају да је успешна заштита од града кључна за процветање пољопривреде у региону, те да ће неопходни додатни ресурси осигурати безбедност и сигурност пољопривредницима у Прокупљу.

 

 

 

 


#   Прокупље   пољопривреда   противградна заштита   протвградне ракете
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима