Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje spremno za protivgradnu sezonu - poljoprivrednici kažu "nije dovoljno"

rssBookmark and Share

Prokuplje 12.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Prokuplje je spremno za nadolazeću protivgradnu sezonu, potvrđeno je na današnjem sastanku predstavnika Radarskog centra Kruševac i Grada Prokuplja. Sastanak je okupio strelce na protivgradnim stanicama radi pripreme i usaglašavanja aktivnosti za zaštitu poljoprivrednih dobara.

Ilustracija
Ilustracija

Mihajlo Vasić, šef Radarskog centra Kruševac, istakao je da je seminar omogućio strelcima da se upoznaju sa stanjem na protivgradnim stanicama i da se informišu o merama zaštite. Potpisivanjem ugovora i drugih pratećih dokumenata, strelcima je omogućeno da započnu pripreme za predstojeću sezonu.

Aleksandar Petković, član Gradskog veća Prokuplja zadužen za poljoprivredu, naglasio je važnost današnjeg sastanka kao prilike za razmenu iskustava među strelcima i identifikaciju potencijalnih problema na protivgradnim stanicama. Posebna pažnja posvećena je otklanjanju nedostataka na lansirnim stanicama kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje protivgradne zaštite.

Petković je takođe izjavio da Prokuplje raspolaže dovoljnim brojem protivgradnih raketa za ovogodišnju sezonu. Svaka lansirna stanica će početi sa 10 raketa, a dopune će biti obezbeđene tokom sezone kako bi se osigurala kompletna zaštita poljoprivrednih dobara u ovom kraju.

Potrebne dodatne protivgradne rekete u Prokuplju, tvrde poljoprivrednici

Uprkos najavama o spremnosti za protivgradnu sezonu u Prokuplju i okolini, poljoprivrednici iznose drugačije mišljenje. Iako je na današnjem sastanku predstavljena priprema i planovi za zaštitu, neki poljoprivrednici izrazili su zabrinutost zbog nedostatka protivgradnih reketa.

Govoreći o potrebi za dodatnim sredstvima za zaštitu, neki poljoprivrednici smatraju da tekući kapacitet protivgradne zaštite nije dovoljan za obuhvat celokupnog poljoprivrednog zemljišta u okolini Prokuplja. Ističući važnost preventivnih mera, zahtevaju da se odmah pristupi osiguranju dodatnih reketa kako bi se obezbedila efikasna zaštita tokom cele sezone.

Iako je najavljeno da svaka lansirna stanica počinje sa 10 reketa, poljoprivrednici naglašavaju potrebu za dopunama u skladu sa zahtevima i potrebama. Podsećaju da je uspešna zaštita od grada ključna za procvetanje poljoprivrede u regionu, te da će neophodni dodatni resursi osigurati bezbednost i sigurnost poljoprivrednicima u Prokuplju.

 

 

 

 


#   Prokuplje   poljoprivreda   protivgradna zaštita   protvgradne rakete
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima